Українцям при поїздкам до Малайзії рекомендують бути обачними через вірус Зіка

У зв'язку із зростанням кількості випадків зараження вірусом Зіка на території Малайзії Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які проживають або мають намір здійснити поїздки в цю країну, проявляти обачність і зробити ряд превентивних заходів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, рекомендується (особливо вагітним жінкам і жінкам, які планують вагітність, дітям, хворим і літнім людям) використовувати репеленти, носити одяг (бажано світлих тонів), закриває якомога більшу частину тіла, а також уникати відвідування лісів, місць у відкритих водойм і т. д.

"Для захисту від укусів комарів у приміщеннях слід застосовувати такі фізичні бар'єри, як антимоскітні сітки, закривати двері і вікна. Крім цього, в житлових приміщеннях та навколо них важливо позбутися можливих місць розмноження комарів - перш ємностей, в яких може накопичуватися і застоюватися вода", - сказано в повідомленні.

У разі виявлення перших симптомів захворювання (підвищена температура тіла, загальна слабкість, біль у суглобах і почервоніння очей), необхідно невідкладно звертатися за кваліфікованою медичною допомогою.

"У випадках потрапляння в надзвичайні ситуації на території Малайзії, загрожують їх життю і здоров'ю, громадянам України слід невідкладно звертатися в Посольство України в Малайзії за телефоном: +6016 261 4707, e-mail: [email protected] або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57", - підсумували у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: