Зарплату вчителям збільшать на третину

Усі педагогічні робітники, що зараз знаходяться між 8 та 12 розрядом мають піднятися вгору по тарифній сітці на 2 розряди.

Разом із загальним підвищенням зарплати бюджетників, це дозволить збільшити зарплату вчителям на третину. Про це розказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає УНН з посиланням в прес-службі МОН.

«На 2017 рік ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, що вчитель вищої категорії оплачується по 12-му тарифному розряду, а молодий викладач вищої школи, при всій повазі, — по 15-му. Це розрив має бути подолано», — зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, просування вгору на 2 розряди по тарифній сітці дасть можливість підвищити зарплату педагогічним працівникам від 500 до 800 грн. Додатково відбуватиметься підвищення заробітної плати для всіх бюджетників через підвищення мінімальної заробітної зарплати. Таким чином, з урахуванням всіх факторів, зарплата вчителям в наступному році підвищиться близько на третину.

«Моя позиція полягає в наступному: ми маємо піднімати заробітну плату вчителям, але маємо міняти й систему підвищення кваліфікації, про що йдеться в законі «Про освіту». Ми маємо більше мотивувати кращих, бо вони мають стати агентами змін — тут йдеться про добровільну сертифікацію вчителів. Ми маємо ставити нові вимоги до методик викладання — тоді це буде процес, що відобразиться на результативності і якості навчання дітей», — наголосила Гриневич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: