Лідера терористичної організації «Оплот» Жиліна застрелили у Підмосков’ї

zhilin

У Росії в Підмосков'ї кілер розстріляв двох людей, один з яких виявився лідером харківської терористичної організації «Оплот» і антимайданівець Євген Жилін.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на російський РЕН-ТВ.

За даними телеканалу, вбивство сталося в ресторані «Ветерок» на території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області. Повідомляється, що кілер чекав на своїх жертв за столиком в ресторані і відкрив вогонь, щойно вони увійшли. Пізніше цю інформацію підтвердило агентство «Інтерфакс».

За його даними, кілер стріляв з пістолета. Після цього він поїхав у машині з водієм, яка чекала на нього біля ресторану. Знайомий Жиліна – Андрій Козирєв – отримав важкі поранення, але вижив. Він госпіталізований в найближчу лікарню.

40-річний Євген Жилін служив в МВС України, СБУ та УБОЗ. З 2005 по 2007 роки він провів у СІЗО за підозрою в участі у підриві машини секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса, але потім всі звинувачення з нього були зняті. Жилін був ватажком проросійської організації «Оплот», яка довгий час діяла під виглядом бійцівського клубу. Члени організації брали активну участь в антимайдані, а з початком війни на сході України стали воювати на боці бойовиків «ДНР» і «ЛНР». На території, окупованій донецькими сепаратистами, був створений батальйон «Оплот», яким керував нинішній ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко. Також члени «Оплоту» підозрюються в декількох терактах на території Харкова.

Лідер «Ополту» Євген Жилін перебуває в розшуку, за даними МВС, він втік з України ще в лютому 2014 року. Жилін підозрюється в злочинах, передбачених кількома статтями Кримінального Кодексу України - ст. 260 (створення незаконного збройного формування), ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму), також Жилін підозрюється в розкраданні бюджетних коштів на суму 100 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: