Міністр фінансів обіцяє розпочати системну реформу ДФС

Системна реформа Державної фіскальної служби України є наступним кроком після розробки державного бюджету України на 2017 рік, який уряд подав до парламенту, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі каналу 3S.TV.

Про це інформує УНІАН.
Міністр нагадав, що уряд подав до Верховної Ради України проект держбюджету на наступний рік, і підкреслив, що це зроблено своєчасно.
«Наступний крок – реформування ДФС. Там теж є своя логіка. Багато хто говорить, що треба змінити керівника, і все зміниться. Я зараз займаюся тим, що провожу системну реформу ДФС, яка, в принципі, ліквідує зловживання. Не всі, звичайно, але обмежить зловживання», - сказав Данилюк.
За його словами, серед елементів цієї системної реформи - зміни до Податкового кодексу, переведення баз даних зі служби в Мінфін, а також створення служби фінансових розслідувань на базі податкової міліції, яка не підпорядковуватиметься голові ДФС, і таким чином служба залишиться лише з сервісними функціями.
Як повідомляв УНІАН, Державну фіскальну службу України, що об`єднує податкову і митну служби, а також податкову міліцію було сформовано на базі Міністерства доходів і зборів, ліквідованого в березні 2014 року з приходом уряду Арсенія Яценюка. За словами глави Кабміну Володимира Гройсмана, ДФС була і залишається чемпіоном за кількістю скарг з боку бізнесу на роботу органів влади в Україні. У зв`язку з цим реформа ДФС є пріоритетом роботи уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: