П'яти районам області погодили проект перспективного плану створення ОТГ

147438451357e152819ea7b

У Львівській обласній раді розглянули проект Перспективного плану семи районів. П’ять з них – отримали схвалення комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури.

У Львівській обласній раді розглянули проект Перспективного плану семи районів. П’ять з них – отримали схвалення комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин,  адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури.

Про це повідомив голова комісії Володимир Саган.

«Сьогодні члени нашої комісії підтримали проект Перспективного плану Бродівського, Перемишлянського, Старосамбірського, Городоцького та Жидачівського районів. Певних узгоджень та додаткових обговорень потребують два проекти по Сколівщині та Стрийщині», – зазначив Володимир Саган.

Як наголосив депутат, проект Перспективного плану Львівщини не є догмою, він має максимально враховувати інтереси громад, економічну спроможність територій і відповідну методику об’єднання: «Впродовж кількох місяців відбувався процес формування потенційних громад, які б були потужними, справді спроможними та інвестиційно привабливими. За цей час було проведено близько 400 зустрічей з мешканцями сіл, селищ, містечок. І слід зазначити, що переважно людей цікавлять питання функціонування соціальної інфраструктури. Ми маємо про це говорити з ними і пояснювати ті речі, які вони отримають від об’єднання».

Як відомо, в проекті Перспективного плану передбачається утворення 85 об’єднаних територіальних громад Львівської області.

Нагадаємо, у Львівській облраді планують провести ще мінімум два засідання для обговорення проектів Перспективних планів інших районів.

Додамо, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин запросив долучитися до таких обговорень експертів з Латвії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: