У Львові запрезентують факсимільну копію Букваря Івана Федоровича

23 вересня о 13:00 год. у конференц-залі «Львівський» Premier Hotel Dnister (вул. Матейка, 6) спільно з управлінням освіти ЛМР відбудеться презентація та вручення усім школам Львова факсимільної копії Букваря Івана Федоровича.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Благодійному фонду «Відродження історико-культурної спадщини України» ім. Героя України В.Г.Возницького вдалося створити факсимільне видання. Це унікальна копія, в якій вперше якнайповніше відтворено збережений примірник Букваря 1574 р. з усіма особливостями та записами, що появилися протягом його існування. Дерев’яна обкладинка, відповідний друк, мануфактурний папір – усе до найменшої деталі ідентичне до Букваря 1574 року.

До кожного Букваря також додається «Путівник до Букваря 1574 року», в якому розповідається про цінність першого Букваря, його унікальність, перші друкарні у Львові та цінність книг загалом.

Premier Hotel Dnister зробив благодійний внесок, щоб підтримати цей проект і подарувати кожній школі Львова це унікальне видання, з якого починається традиція навчальних посібників у східних слов’ян.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: