Від початку року на Львівській залізниці загинуло 36 осіб

3b0f16ed791dfdec68ecefd776aa4163

Від початку 2016 року на Львівській магістралі через власну необережність, перехід колії у невстановлених місцях, ходіння по коліях, знаходження у негабаритних місцях тощо, травмувались 72 сторонніх особи, половина із них – 36 – зазнали травм, несумісних із життям.

Також протягом 2016 року працівники магістралі зафіксували 13 дорожньо-транспортних пригод на залізничних переїздах. У 12 випадках автомобілі виїжджали на переїзд незважаючи на знаки та заборонні сигнали і були збиті потягами, що наближались. У ще одному випадку авто в’їхало у бік потяга. На щастя, цьогоріч внаслідок ДТП на залізничних переїздах ніхто не постраждав, однак такі порушення становлять неабияку небезпеку для всіх учасників руху – як для водіїв та пасажирів автомобілів, так і для працівників та пасажирів залізничного транспорту. Відтак, у рамках місячника колійники Львівської магістралі проводять роз’яснювальну роботу серед водіїв, роздають пам’ятки та листівки, у яких детально описують причини та можливі наслідки дорожньо-транспортних пригод, спільно із представниками національної поліції проводять рейдові перевірки задля виявлення порушників правил дорожнього руху.

Також додамо, що за дорученням Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, на магістралях України вересень оголошено місяцем безпеки на залізничному транспорті. Так, працівники регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» у рамках місячника організовують зустрічі та лекції для учнів шкіл та студентів вищих навчальних закладів, проводять профілактично-роз’яснювальну роботу із водіями автомобільного транспорту, слідкують за дотриманням безпеки руху потягів та проводять інструктажі й навчання працівникам.

За інформацією служби охорони праці Львівської магістралі, від початку вересня залізничники відвідали 389 навчальних закладів та провели загалом 727 лекцій щодо недопущення нещасних випадків із сторонніми особами на залізниці. «За цей період ми охопили понад 41 тисячу школярів та студентів, яким наголосили на правилах поводження на залізничних об’єктах та показали наслідки нехтування цими правилами на конкретних випадках травмувань», - зазначив керівник служби охорони праці регіональної філії Олександр Левицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: