Держсанепідслужба: випадків тифу у Львові немає

У Львові немає випадків захворювання на тиф.

За словами керівника Львівського обласного лабораторного центру Романа Павліва, жодних підстав говорити про поширення тифу на смітнику – немає, і це є абсурдним, адже носіями цього захворювання є люди. Випадків  захворювання на черевний тиф і паратифи  у місті не реєстровано.

У Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України також зазначають, що захворювання на гострі кишкові інфекції у Львові не перевищують середні багаторічні показники.

Нагадаємо, що 16 вересня, в спальному районі Львова одну з сміттєвих майданчиків обгородили стрічками з написом «Обережно, виявлено тиф».

Довідка:

Черевний тиф – гостре інфекційне захворювання, що характеризується циклічним перебігом, тривалим підвищенням температури, загальною інтоксикацією, наявністю збудника в крові хворого (бактеріємією) і виразковим ураженням лімфатичного апарату тонких кишок.

Черевним тифом хворіє тільки людина. Джерелами інфекції є хвора людина, і зараження відбувається тільки через рот при вживанні інфікованої води (водний шлях) або харчових продуктів (харчовий шлях), а також через руки, забруднені частками калу, що містять збудника черевного тифу (контактний шлях).

Індивідуальна профілактика черевного тифу передбачає дотримання особистої гігієни та гігієни харчування, ретельне миття фруктів і овочів, достатню термічну обробку м’ясних продуктів, пастеризацію молока.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: