До українських бранців в ОРДО допустять координатора ОБСЄ

Українській стороні вдалося добитися, що до українських бранців в ОРДО буде найближчим часом допущено координатора ОБСЄ Т. Фріша.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомира перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Нещодавно він зустрічався з родинами заручників, говорив з мамами, сьогодні отримав запевнення, що найближчим часом може відвідати бранців, поспілкуватися з ними без присутності тюремників. Ми вважаємо це важливим моментом», – написала політик.

Вона зазначила, що піднімалося питання допуску МКЧХ до тюрем, задля пошуку зниклих безвісти і тих заручників, про долю яких нічого невідомо, задля моніторингу умов утримання.

«Але поки що в питанні допуску МКЧХ на окуповані території прогресу досягти не вдалося. Щодо звільнення, то інша сторона наполягає , що в них утримується лише 45 бранців і вимагає звільнити більше 600 осіб, затриманих за важкі злочини. Серед цих осіб є ті, хто не мають жодного відношення до мінського процесу і до конфлікту на Донбасі, зокрема затримані за підготовку терактів в Одесі і Харкові... Ми вивчаємо процесуальний статус цих осіб», – написала Ірина Геращенко.

Нардеп зауважила, що питання звільнення заручників потребує негайного вирішення. Якби Володимира Жемчугова звільнили рік тому – йому б вдалося зберегти зір...

«Також я звернула увагу представників ТКГ на те, що звільнення , яке так довго і важко готувалося, ледь не було зірвано провокатором, привезеним на міст в Щасті іншою стороною. І закликала засудити подібні дії як аморальні, як знущання над заручниками.

Сьогодні нам не вдалося обговорити питання не законного затримані дітей, яких інша сторона оголосила диверсантами. Цьому буде присвячено частину наступної зустрічі», – написала Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: