Порошенко закликав Радбез ООН рішуче і ефективно протидіяти гібридним війнам

Президент України Петро Порошенко закликав Раду без пеки ООН рішуче і ефективно протидіяти гібридним війнам.

 
Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у своєму виступі під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН.

 
«Іншою загрозою міжнародному миру і безпеці, що вимагає термінової уваги світової спільноти, є гібридні війни. Як президент держави, яка стала випробувальним полігоном для нових методів гібридної війни, я вже звернув увагу міжнародної спільноти на цю загрозу на останній сесії Генеральної Асамблеї», - заявив президент.
За словами Порошенка, за минулий рік, практика гібридної війни тільки поширюватися. ЇЇ наслідки відчутні в Європі, Америці та за їх межами.
«Політичний тиск, нахабна пропаганда, втручання у виборчі процеси, економічний примус, таємні підривні і військові операції, кібератаки, зловживання дипломатичних заходів - це сучасні нетрадиційні методи неоголошених воєн. Настав час, щоб Рада Безпеки діяла рішуче і ефективно в цьому питанні», - закликав глава держави.
Порошенко наголосив на готовності України до подальшого обговорення щодо того, що і яким чином Рада може зробити, аби впоратися з цією загрозою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: