У Вищій раді юстиції розгорівся корупційний скандал

Генпрокуратурою України спільно з СБУ викрито одного з членів Вищої ради юстиції, який намагався отримати від представника комерційної структури грошові кошти в сумі 500 тисяч доларів США.

Про це повідомили в ГПУ.

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, викрито одного з членів Вищої ради юстиції України у намаганні отримати неправомірну вигоду в сумі 500 тис доларів США за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

У ході реалізації, в порядку ст. 208 КПК України, затримано посередника - арбітражного керуючого Міністерства юстиції України, який у змові з членом Вищої ради юстиції, згідно розподілених між ними ролей, отримав першу частину грошових коштів у розмірі 150 000 доларів США.

Викритому члену Вищої ради юстиції України вручено повістку про явку до Генеральної прокуратури України для повідомлення йому про підозру.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення усіх винних осіб до кримінальної відповідальності, а також готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: