Як львівські веслувальники втерли носа росіянам

26

9 львівських спортсменів у складі збірної України повернулися з тріумфом з Чемпіонату світу, який проходив 8-11 вересня у Москві. Незважаючи на те, що росіяни протягом 2 тижнів готувалися у звичних для них умовах, українська збірна все ж таки привезла додому 8 медалей різного ґатунку, та переплюнула російську команду.

9 львівських спортсменів у складі збірної України повернулися з тріумфом з Чемпіонату світу, який проходив 8-11 вересня у Москві. Незважаючи на те, що росіяни протягом 2 тижнів готувалися у звичних для них умовах, українська збірна все ж таки привезла додому 8 медалей різного ґатунку, та переплюнула російську команду.

Про це розповів журналістам ІА Дивись.info президент веслувального клубу «Отаман» Андрій Маслюк.

«Російські спортсмени вітали нас, але переймалися, що їх сваритимуть після поразки, адже їм облаштували найсприятливіші умови для перемоги. Це була запекла боротьба, адже розриви між 1, 2 та 3 місцем були десяті секунди», – розповів Андрій Маслюк.

Нагадаємо, що до складу цього екіпажу входило 9 представників Львівщини: Ростислав Білінський, Андрій Маслюк, Володимир Бородулько, Станіслав Львов, Павло Качмар, Віталій Вергелес, Роман Бундз, Оксана Пилипів, Андрій Корець.

У загальному заліку Україна посіла ІІІ місце.

Спортсмен розповів, що у Росії веслування – дуже популярний вид спорту, цьому приділяється багато уваги, хороше фінансування, організація зборів. Натомість в Україні, з запланованих 4 тренувань за сезон може відбутися лише одне. Причина банальна – брак водних майданчиків, а коли холодно, то тренування проходить у закритих приміщеннях.

«У цьому виді спорту дуже важливий ритм, адже 20 людей повинні виконувати одночасно певні дії, тому колективний дух також важливий. Росіяни мали час скатати човен, ми ж тренувалися окремо. Але ми зуміли налаштуватися та здобути перемогу, підняти 4 рази український прапор», – розповів Маслюк Андрій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: