До перемоги мотивувала Україна, – переможець Паралімпіади Андій Демчук

14445500_1666894450292497_1701607680_n

«Ми очікували, що буде зустріч, але не очікували, що вона буде така, на такому рівні», – розповів Андрій Демчук – золотий призер Палалімпійських ігор з фехтування, який сьогодні разом з іншими спортсменами прибув до рідного Львова.

«Ми очікували, що буде зустріч, але не очікували, що вона буде така, на такому рівні», – розповів Андрій Демчук – золотий призер Паралімпійських ігор з фехтування, який сьогодні разом з іншими спортсменами прибув до рідного Львова.

14459003_1666894456959163_1819428609_n

«Ми в захваті від тої зустрічі, яка була в Києві, бо приїхало десь близько 150 чоловік. Дуже хотілося прославити рідне місто, я дуже тішуся, що нам з Антоном (Дацко – ред.) вдалося це зробити. Це дуже круто, коли земляки в один день перемагають. Навіть бразильські ЗМІ десь розкопали цю інформацію, що ми зі Львова, і представляли це як якийсь рекорд. Для мене це перша медаль і я дуже щасливий», – розповів Андрій.

Він каже, що найважчими були не самі змагання, а підготовка до них.

«Змагання є змагання і вже нічого не зміниш. Було важко готуватися, бо мене півроку мучила травма двох ліктів. Дуже дякую лікарям, які мене лікували, своєму організму і Богу, який дав мені той шанс. І я дуже радію, що зміг ним скористатися», – наголосив чемпіон.

Свою перемогу Андрій Демчук присвятив бійцям АТО і волонтерам.

«Мотивувала до перемоги Україна, мотивувала та ситуація, яка зараз є в країні. Як не крути, а не можеш  від цього абстрагуватися. Думаєш про хлопців, які стоять десь там на кордоні, про людей, які хвилюються за тебе вдома – дружина, батьки… Перемагаєш заради Львова, заради України», – зізнається Андрій.

Спортсмен зізнається, що першою, кому зателефонував після своєї перемоги, була дружина, яка через сильне звилювання відмовлялася дивитися змагання.

«Коли перемагаєш, то Валерій Михайлович (Сушкевич – голова Паралімпійського комітету України – ред.) відразу дає гонорово свій мобільний телефон, а дружина не знала про цю традицію, тому дуже перелякалася, думала, що мене рука розболілася, бо була така небезпека», – розповів Андрій.

І додав, що 90% тих, хто писав, вітав, тішився перемозі Андрія, були чужі люди.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: