Кабмін на 3 місяці перестане регулювати ціни на продукти

food-shop

Кабінет міністрів України на своєму вчорашньому засіданні затвердив пілотний проект скасування держрегулювання цін на соціально значущі продукти харчування, повідомляє УНІАН.

Кабінет міністрів України на своєму вчорашньому засіданні затвердив пілотний проект скасування держрегулювання цін на соціально значущі продукти харчування, повідомляє УНІАН. Тестовий період почнеться 1 жовтня 2016 року і закінчиться 1 січня 2017 року.

За словами першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, мета - зменшити адміністративний тиск на бізнес і позбутися від застарілих адміністративних практик.

«Проект постанови розроблено з метою практичного дослідження дієвості цінового регулювання, що регламентується постановою уряду від 1996 року №1548 та подальшого прийняття рішення про доцільність такого регулювання», - сказав Кубів.

Раніше Мінекономрозвитку збиралося скасувати держрегулювання цін на соціальні продукти з 15 серпня. Після цього чиновники планували до 15 листопада оцінити виниклу цінову ситуацію на ринку і до 15 грудня вирішити, чи скасовувати після цього цінове регулювання взагалі, обмежити його або відновити.

Держрегулювання цін на соціально значущі продукти харчування в Україні встановлено постановою Кабінету міністрів від 25 грудня 1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: