В Україну вторгся 56-ий російський «гумконвой»

Сьогодні вранці РФ в черговий раз в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України 56-го так званого «гуманітарного конвою».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

З 06.25 до 07.20 через пункти пропуску «Донецьк» (РФ) та «Матвіїв Курган» (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони «гумконвою» у складі 69 автомобілів.

«Оскільки РФ в черговий раз грубо порушила норми міжнародного і національного права, що регламентують порядок направлення гуманітарних вантажів, і представники МКЧХ також не брали у цьому участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

В ході візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнена, нібито, продуктами харчування та медикаментами. Водночас особливістю 56-го т.з. «гумконвою» можна вважати невідповідність зазначеного у ноті МЗС РФ характеру вантажу, оскільки, окрім заявлених товарів, в’їхали вантажівки з книгами (1 а/м), меблями (1 а/м) та сантехнікою (1 а/м), а також кількості транспортних засобів (заявлено – 60, в’їхало – 69).

У пункті пропуску «Донецьк» (РФ) під час слідування т.з. «гумконвою» були присутні журналісти телеканалу «Россия 24», – написав Слободян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: