Чому Пенсійний фонд перестав виплачувати пенсію Азарову

Пенсійний фонд призупинив виплату пенсії втікачу екс-прем`єр-міністру Миколі Азарову навесні 2014 року, оскільки він порушив норму закону про те, що людина зобов`язана не рідше одного разу на 6 місяців особисто її отримувати.

Пенсійний фонд призупинив виплату пенсії втікачу екс-прем`єр-міністру Миколі Азарову навесні 2014 року, оскільки він порушив норму закону про те, що людина зобов`язана не рідше одного разу на 6 місяців особисто її отримувати, передає УНІАН.

«У випадку з Азаровим я точно можу сказати, що ми діємо відповідно до законодавства. Є проста норма: якщо людина не отримує пенсію протягом 6 місяців, ми припиняємо виплату», - сказав перший заступник голови правління Пенсійного фонду Микола Шамбір.

Він також зазначив, що для відновлення виплат Азаров мав особисто написати заяву на продовження виплат. «Закон говорить, що тепер він має подати заяву. Якщо це буде зроблено, то далі прийматиметься рішення про можливість відновлення виплат», - сказав Шамбір.

Коментуючи нещодавнє рішення Подільського районного суду Києва про те, що Пенсійний фонд зобов`язаний переглянути своє рішення щодо призупинення пенсії Азарову, він зазначив, що Фонд вже подав апеляцію.

Як повідомляв УНІАН, 8 вересня віце-прем`єр-міністр Павло Розенко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Подільський районний суд Києва 22 липня 2016 року задовольнив скаргу Миколи Азарова і зобов`язав Пенсійний фонд відновити йому нарахування та виплату пенсії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: