Кабмін схвалив новий законопроект про відпустки

Кабінет міністрів України схвалив проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток», який змінює правила грошової компенсації за невикористану відпустку та надання відпустки у зв`язку з навчанням або для догляду за дітьми, повідомила прес-служба міністерства соціальної політики.

Кабмін схвалив проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток», який змінює правила грошової компенсації за невикористану відпустку та надання відпустки у зв`язку з навчанням або для догляду за дітьми, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

«Документ спрямовано на врегулювання питань своєчасного й цільового використання працівниками щорічних відпусток, додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей, надання додаткових відпусток у зв'язку з навчанням тощо», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, встановлюється виплата грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 календарні дні, які своєчасно не були використані працівниками. Також врегульовуються порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають малолітніх дітей або повнолітню дитину-інваліда.
Як повідомила прес-служба, пропонується: збільшити тривалість неоплачуваної відпустки. Також планують посилити відповідальність роботодавців за порушення порядку надання відпусток або компенсації.

Крім того, пропонується надавати працівникам, які одночасно навчаються у декількох вищих навчальних закладах, навчальну відпустку за їхнім вибором в одному з них. Якщо працівники здобувають другу вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку вони матимуть лише в разі їхнього направлення на навчання роботодавцем. Водночас передбачається в цьому випадку право працівників на відпустку без збереження заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: