Політичні скандали місяця: події і політики, які розчарували

14429431_683938945107277_2127849793_n

Те, що політика – це суцільне розчарування, зайвий раз українцям нагадувати не треба. Вересень був насичений подіями і скандалами. ІА Дивись.info пропонує невеличкий рейтинг за місяць, щоб нагадати, хто з політично вагомих персон і як зганьбився.

Те, що політика – це суцільне розчарування, зайвий раз українцям нагадувати не треба. Вересень був насичений подіями і скандалами. ІА Дивись.info пропонує невеличкий рейтинг за місяць, щоб нагадати, хто з політично вагомих персон і як зганьбився.

Голосування за невизнання проведених Росією у Криму виборів до Держдуми РФ.

З «Опозиційним блоком» все зрозуміло, але знайшлося 56 депутатів, які називають себе демократами, котрі з незрозумілих причин не натиснули вчасно кнопку «за».

У «Блоці Петра Порошенка» не голосували 37 депутатів зі 143. З них 18 позначені як відсутні.

У «Народному фронті» не голосували сім депутатів з 81. З них шестеро позначені як відсутні, один – Павло Унгурян – утримався.

У «Самопомочі» не голосували троє з 26 депутатів, всі вони позначені як відсутні.

У «Батьківщині» не голосували шестеро, всі вони позначені як відсутні. Зокрема, не було Юлії Тимошенко, Григорія Немирі, Сергія Власенка, Бориса Тарасюка та Надії Савченко.

У Радикальній партії відсутніми були троє депутатів – Андрій Лозовий, Юрій Чижмарь та Артем Вітко, якого вважають перебіжчиком в БПП.

У групі «Відродження» за це рішення проголосував лише один депутат (Артем Ільюк), у «Волі народу» – четверо, в «Опозиційному блоці» – ніхто.

Серед позафракційних за це рішення не голосували рівно половина – 23 з 46 (14 відзначені як відсутні).

Конфлікт між керівником Національної поліції Хатією Деканоідзе та нардепом Андрієм Лозовим на національному ґрунті.

Під час засідання Комітету у Верховній Раді сталася словесна перепалка між Деканоідзе та нардепом Лозовим. Останній назвав головну поліціянтку країни – безродним менеджером.

«Прямо зараз в Одесі працівники Нацполіції розганяють силою мирний антитруханівський мітинг. Був такий президент Янукович, він також силою розганяв мітинг разом з міністром Захарченком. Через це він поїхав з країни. Багато хто прогнозує, що ви також поїдете, як поїхала Згуладзе, Григалашвілі, якщо ви не хочете тут працювати і працюєте так неефективно, то може таки варто не ганьбити цю реформу», – запитав Лозовий.

Цілком зрозуміло, що Деканоідзе не пропустила повз вуха подібну репліку: «Я не дозволю розмовляти про мою національність. Так, я народилася в Грузії, я пишаюся цим. Але я ще громадянка України. Я не дозволю... тому, що депутат Верховної Ради повинен бути толерантним, а не націоналістом. Усе».

Здавалося б, на цьому можна поставити крапку. Але ж ні. Скандал отримав продовження: прихильники Лозового почали тицяти Деканоідзе словом «націоналіст», а представники протилежного табору звинуватили нардепа у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Лещенко, Заліщук: депутати, журналісти, антикрупціонери, євроопитимісти, коханці, власники дорогих квартир.

14284915_676777525823419_1236623934_o

Скандал, який розгорівся через виявлення у народного депутата і запеклого борця з корупцією Сергія Лещенка дорогої нерухомості, розворушив ціле, так би мовити, осине гніздо. Крім квартири, вартістю у кілька мільйонів, почали спливати багато пікантних і досить неприємних для журналіста подробиць, які стосуються і його особистого життя. Лещенка звинуватили і в зв’язках з олігархами Льовочкіним та Григоришиним, і виявили в нього банківський рахунок у російському «Сбербанку», і назвали альфонсом через його твердження, що гроші на квартиру отримав від коханої жінки Анастасії Топольської та своєї колеги Олени Притули. Хвиля, що здійнялася в українському політикумі, зачепила й колег Лещенка, зокрема його сусідку у парламенті, колишню журналістку і екс-коханку Сергія Світлану Заліщук. Незважаючи, що з особистим не склалося, вони досі підтримують тісні стосунки – сидять поруч у Верховній Раді, разом борються з корупцією, разом єврооптимістично дивляться у майбутнє і разом будують Демальянс. А ще Світлана, так само, як і Сергій, може дозволити собі купити квартиру за 13 мільйонів гривень. До речі, походження грошей теж саме: Лещенку дала кохана дівчина, Світлані – коханий чоловік…

Просто Марія, яка об’єднала Добродомова, Капліна і Березу.

Втрапили у халепу ще три нардепи – Дмитро Добродомов, Сергій Каплін та Борислав Береза. Цій трійці дісталося тавро агентів Кремля після публікації переписки колишнього шеф-редактора телеканалу «Інтер» Марії Столярової, згідно із якою вона активно і досить тісно спілкувалася з російським політтехнологом Ігорем Шуваловим. Серед листів виявлені матеріали, в яких  розписуються кроки з розвитку проекту Сергія Капліна «Партія простих людей», якому від російської пропагандистки дістався «позивний» «містер Справедливість».

А ось у листуванні Столярової з колегою Муравйовим вони обговорювали сценарії і концепції для громадського руху «Народний контроль» Дмитра Добродомова. Натомість Борислав Береза у переписці російської пропагандистки згадувався так: «Я зробила дві успішні парламентські кампанії (Опозиційний блок з результатом 9 і Борислава Березу з 32, 2 вдалі київські і багато різних дрібних).

Оприлюднена журналістом Сергієм Івановим переписка Столярової наробила багато галасу у політикумі.

Надя Савченко – та, що (не) голодує…

Надія Савченко з перших хвилин своєї появи в Україні є чи не найпопулярнішою медійною персоною, щоправда, з не тим статусом, на який, очевидно, нардеп розраховувала. Часті і гучні звільненого з полону колишнього штурмана вертольоту заяви, зазвичай, мають зворотний ефект. Дійшло до того, що на сайті президента з’явилася петиція до Петра Порошенка позбавити Савченко звання Герой України.

Останній скандал, в який вскочила Савченко, пов’язаний з її любов’ю до оголошення голодувань. Останнє з них було розпочате 3 серпня через «бездіяльності влади і світу» в питаннях звільнення українських заручників. І мабуть, про голодування ніхто б і не згадав, якби журналісти не помітили, що нардеп геть не відмовлялася від їжі під час свого візиту до Каліфорнії.

Щоб швидко виправити ситуацію прес-секретар Савченко на своїй сторінці у Фейсбук написала, що Надія припинила голодування 23 серпня після того, як Петро Порошенко зустрівся з матерями полонених. Але виникло два запитання: чому 23 серпня, якщо президент зустрівся із жінками насправді 18-го і чому не було офіційних заяв?

Зустрічайте у вашому місті, або Гастролі львівського сміття

14365472_680630168771488_1391909013_n

Не залишився поза всеукраїнською увагою і мер Львова Андрій Іванович Садовий. Тема, як кажуть під час застілля, та сама – сміття.

Після того, як так і не вдалося домовитися з малехівською громадою (обіцяли, до речі, золоті гори), стало відомо, куди сьогодні дівається (чи не дівається) львівське сміття. Достеменно знаємо, що відходи зі столиці Галичини вже дісталися Житомира, Луцька, Коломиї, Калуша, Рівного, Києва, Чернівців, Дніпра, Миколаєва, на черзі – Запоріжжя та Одеса. І вочевидь, ситуацію вдалося б залагодити, бо мерам цих міст львівські гроші, на відміну від львівських відходів, не пахнуть, але чи то місцеві мешканці, чи то активісти або депутати  з таким станом речей не погоджуються. Тому практично усюди Андрію Івановичу із його сміттям вказали на двері…

Гройсман проти Зубка, або Як прем’єр-міністр послав віце-прем’єр-міністра на…

Яблуком розбрату між главою уряду Володимиром Гройсманом і його заступником Геннадієм Зубком став сумнозвісний терикон біля шахтарської Соснівки, який рік не можуть загасити. Провокатором тут виступив нардеп Олег Мусій. Саме його запитання спровокувало емоційну реакцію Гройсмана на абстрагування від проблеми Зубка: «Вимкни мікрофон. Ти ще раз так скажеш, я тебе вижену на…й звідси».

https://www.youtube.com/watch?v=Pn5tU-QtCGQ

Відтак ми хіба можемо здогадуватися, як спілкуються між собою урядовці за зачиненими дверима.

Варто додати, що відразу після цього скандалу з інспекцією на терикон прибув перший віце-прем’єр Степан Кубів, до зустрічі якого готувалися в кращих радянських традиціях: траву пофарбували, ялинки заасфальтували, тобто полатали дорогу біля терикону і нагнали пожежників з брандспойтами, яких протягом роком, відколи горить терикон, ніхто вдень з вогнем знайти не міг…

Парасюк проти Вілкула: постраждав автомобіль опоблоківця

Володимиру Парасюку не звикати до чергових скандалів, пов’язаних з його іменем. І навіть короткий екскурс у минуле забере надто багато часу, тому зупинимося лише на останньому. Бійкою закінчився учорашній прямий ефір на одному з українських телеканалів між позафракційни депутатом Володимиром Парасюком та представником «Опозиційного блоку» Олександром Вілкулом.  Щоправда, найбільше перепало автомобілю екс-регіонала. Після того, як Парасюк, завдяки охороні телеканлу і Вілкула, не зміг особисто дотягнутися до свого візаві (хоч і дуже хотів), всю свою злість молодий політик зігнав на дорогому джипі, у якому були лишень водій і охоронець. Парасюк трохи погнув двері і пописав цвяхом по капоті, а загалом машина витримала «тест-драйв» він нардепа. Тим часом, поки Володя лупцював авто, Вілкул спокійно зник з поля зору. Мабуть, поїхав додому тролейбусом.

Оксана ДУДАР

Карикатури Антона БРИНИХА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: