Сьогодні колишній політв'язень Генадій Афанасьєв проведе зустріч у Варшаві

Сьогодні, 23 вересня о 16-й годині в Посольстві України в Польщі відбудеться зустріч із колишнім політичним в'язнем у Росії - Генадієм Афанасьєвим.

Про це пише польське видання wschodnik.pl

Генадій Афанасьєв був одним із заручників Кремля, затриманих у травні 2014 в Криму та обвинувачених у тероризмі за свою громадянську позицію. У 2015 Генадія було засуджено на 7 років колонії суворого режиму, як спільник українського режисера Олега Сенцова. 14 червня 2016 завдяки старанням міжнародних правозахисних організацій та української влади був звільнений.

Під час зустрічі Генадій розповість про своє перебування в російських тюрмах, про умови утримання та тортури, яким його піддавали.

Участь у зустрічі візьме також Олександра Матвійчук - голова української позаурядової організації Euromaidan SOS, яка об'єднує правозахисників, громадських активістів, журналістів та волонтерів. В рамках своєї діяльності Euromaidan SOS ініціював міжнародну громадянську кампанію  #LetMyPeopleGo - головною метою якої є допомога і звільнення українських заручників, що незаконно утримуються в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: