Хто і як будує у Львові? Дивись.info починає проект розслідувань про львівські новобудови!

14454705_1668952653420010_83858844_n

Чи все знають щасливі власники квартир у новобудовах про те, що приховують їхні нові будинки? Чи готові вони захистити свої права, якщо виявиться, що будинок зведений у неналежному місці чи з порушенням закону? Редакція Дивись.info починає масштабний проект – серію розслідувань про таємниці ринку новобудов Львова.

Про це повідомляє прес-служба ІА Дивись.info.

На сьогодні у Львові є понад десяток великих забудовників і ще більше об’єктів, які зводяться. За даними Департаменту містобудування ЛМР, лише з 2010 до червня 2016 року цим органом видано близько 1700 Наказів на затвердження містобудівних умов та обмежень (обов’язковий документ для старту будівництва). Відповідно, частина із цих наказів стосується житлових будинків і комплексів, які ростуть у Львові із несамовитою швидкістю.

Журналісти ІА Дивись.info перевіряють документи на відповідність реальним проектам і аналізують, які загрози може принести купівля нерухомості в тому чи іншому будинку. Ані висока ціна квадратного метра, ані розрекламована фірма-забудовник не можуть гарантувати, що потенційне житло не має неприємних таємниць. Щотижня на сайті публікуватимуться нові розслідування по усіх багатоквартирних об’єктах Львова.

«Ви навіть не уявляєте, що відбувається на ринку новобудов по місту. Наші журналісти були дещо шоковані зухвалістю забудовників, яких не може (чи не хоче) контролювати ані місцева влада, ані ДАБІ чи інші органи, - говорить головний редактор ІА Дивись.info Валерія Дубова. – Ці розслідування допоможуть зорієнтуватись потенційним покупцям, аби не наражатись на небезпеку. Плюс, для зручності, ми вже розробляємо мультимедійну карту новобудов, яка дозволить легко знайти ту, яка цікавить читача, і дізнатись про усі таємниці цього об’єкта».

Водночас, разом із аналітичною платформою YouControl журналісти проаналізують зв'язки забудовників, їхні судові шлейфи та інші цікаві і невідомі факти.

Перше розслідування дивіться на сайті уже цієї середи! Слідкуйте за оновленнями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: