Нацбанк випустив пам’ятну монету на честь 150-річчя Грушевського номіналом дві гривні

Національний банк України з 26 вересня ввів в обіг пам’ятну монету з нейзильберу, присвячену 150-річчю історика, організатора української науки, політичного, громадського і державного діяча Михайла Грушевського.

Національний банк України з 26 вересня ввів в обіг пам’ятну монету з нейзильберу, присвячену 150-річчю історика, організатора української науки, політичного, громадського і державного діяча Михайла Грушевського, пише УНІАН.

На аверсі монети розміщено напис «Україна», малий державний герб, рік карбування монети (2016) і логотип Банкнотно-монетного двору НБУ, а також стилізовану композицію, що відображає фрагмент кінохроніки - Михайло Грушевський на тлі військового строю. Внизу – номінал (2 гривні).

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено Михайла Грушевського на тлі книжкової полиці і вгорі напис «Михайло Грушевський 1866-1934».

Національний банк України в січні-червні 2016 року реалізував 423 тисячі пам’ятних монет на загальну суму 86,6 млн грн.

За перше півріччя 2016 року Національний банк України ввів в обіг 23 пам`ятні монети, з яких 9 срібних, 14 - з нейзильберу. Загальний наклад пам`ятних монет, введених в обіг у першому півріччі, сягнув понад 396 тис. шт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: