Порошенко: Путін – безвідповідальний лідер, заяви Трампа про Крим – передвиборча риторика

Президент України Петро Порошенко не вважає президента Росії сильним лідером, оскільки він не дотримується даного слова.

Про це Порошенко заявив у неділю ввечері в інтерв’ю телеканалу CNN, передає радіо «Свобода».

«Якщо ви досягли якоїсь угоди з Путіним, це нічого не означає… Якщо говорити просто, то бути сильним лідером означає бути відповідальним. Сильний лідер означає яскраву перспективу для країни. Сильний лідер означає тримати слово, сильний лідер здатний забезпечити реформи у державі та зробити життя свого народу краще. Виходячи з цього розуміння сильного лідера, я бажаю Путіну стати сильним лідером», – сказав Порошенко.

Також він заявив, що риторика Кремля у світі спрямована на заперечення дій, які підтверджує міжнародна спільнота. «Росія просто живе в паралельному всесвіті. Брехня – це козир Путіна. Такий тип поведінки робить майже неможливим або дуже ускладнює проведення переговорів з ним», – сказав Порошенко.

Президент України також прокоментував і слова кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про можливе визнання Криму російським. Ці слова він назвав передвиборчою риторикою. «Це частина передвиборчої риторики. Майбутній президент незалежно від того, хто ним буде, буде дуже відповідальною людиною», – заявив Порошенко і додав, що не зміг зустрітися з Трампом у Нью-Йорку через щільний графік.

«Зустріч із Трампом могла б тривати не більше 21 секунди – для такої ґрунтовної бесіди недостатньо», – прокоментував Порошенко. Водночас він додав, що був «приємно здивований» обізнаністю кандидата в президенти США Гілларі Клінтон щодо ситуації в Україні: «Вона дуже добре обізнана, зокрема, про останні зміни в Україні. Це мене приємно здивувало».

Президент України Порошенко відвідував минулого тижня США, де взяв участь в засіданні 71-ї Генасамблеї ООН і мав виступ на загальних дебатах Генасамблеї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: