У Львові відбудеться вечір «Віденської класики»

12 жовтня у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір «Віденської класики» симфонічного оркестру «K&K Philharmoniker».

Концерт  розпочнеться  симфонією Вольфганга Амадея Моцарта «Haffner», диригуватиме Максиміліан Кендлінгер. Також в програмі  концерту звучатимуть твори - симфонія «Eroica» Людвіґа ван Бетховена та  Концерт для віолончелі з оркестром  № 1 «Unser Vater» Маттіаса  Кендлінгера, диригуватиме  Маттіас Кендлінгер. Соліст концерту - всесвітньовідомий австрійський віолончеліст Фрідріх Кляйнгапль.

Австрійський імпресаріо, композитор та диригент  Маттіас  Георг Кендлінгер заснував симфонічний оркестр K&K Philharmoniker в 2002р., основний склад якого нараховує понад 60 музикантів, згодом заснував K&K Opernchor (сучасна назва - Український Національний Хор Львів), австрійський K&K Ballett, симфонічний оркестр K&K Symphoniker, а також  музичний фестиваль „Tiroler Beethoven Tage“. За відмінну музичну якість та незвичну харизму Маттіас Кендлінгер та його симфонічний оркестр K&K Philharmoniker отримали  загальноєвропейське визнання. За час від заснування K&K Philharmoniker записав 18 CD- дисків з творами Л. Бетховена, А. Дворжака, П. Чайковського, Р. Вагнера та творами Маттіаса Георга Кендлінгера.

Фрідріх Кляйнгапль австрійський віолончеліст з бельгійським корінням постійно гастролює у великих європейських містах, а також у США, Канаді, Колумбії, Венесуелі, Мексиці та Китаї. Майстерність виконання Фрідріха Кляйнгапля запалює іскри, вона пристрасна та індивідуальна. З 2008 р. він грає на віолончелі відомого майстра Джованні Батиста Гваданіні Piacenza 1743 „ex von Zweygberg“ з колекції рідкісних інструментів національного банку Австрії.

Почуття прекрасного, насолода красою форми та ідеальністю композицій Моцарта, Бетховена та Кендлінгера стануть основою цього концерту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: