Хочу перетворити театр у відкритий простір для митців, – Павло Ар'є

60617

Новий художній керівник театру імені Лесі Українки не на жарт захопився ідеєю модернізувати театр, а приміщення занедбаної будівлі перетворити і відкритий культурний простір для мешканців та гостей міста. На разі Павло Ар'є займається промоцією цієї ідеї, шукає кошти, а також мріє відкрити у приміщенні першу в Україні театральну бібліотеку.

Про свої плани Павло Ар'є поділився з журналістами ІА Дивись.info.

Нагадаємо, що нещодавно драматург та художник-концептуаліст став художнім керівником драматичного театру імені Лесі Українки.

Театр вже давно переживає нелегкий період, а 20 червня минулого року розпочався страйк, колектив висловив недовіру директору Олексію Коломійцеву.

«Я багато працюю з канадською діаспорою, допомагаю популяризувати канадський театр в Україні. Це буде культурний простір, де митець матиме свій офіс. Він зможе тут зробити презентацію, щось роздрукувати тощо. Отаке місце ми хочемо дати мешканцям та гостям міста. Відкритий офіс для всіх митців. Я вірю, що навесні ми знайдемо ресурс це зробити», – розповів Павло Ар'є.

Зараз Павло Ар'є займається промоцією цієї ідеї. Стіни поїджені сирістю, приміщення красиве, але занедбане. Новий художній керівник має на меті оновити приміщення, відремонтувати дах та підлогу, поставити нові меблі та зробити під'єднання до інтернету. А у перспективі відкрити театральну книгарню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: