Маленьких львів’ян вчили безпечно користуватися автобусом (фото)

4

27 вересня у школі № 67 пройшло незвичайне заняття. Дітей вчили, як правильно поводитися у автобусах, переходити дорогу та не потрапити у ДТП.

Львівський перевізник «Успіх БМ» влаштував для учнів школи №67 урок «Як поводитися на дорозі». Фахівець підприємства розповів дітям, як функціонують автобуси, що необхідно робити, аби водій зупинився на потрібній зупинці, чому варто стояти подалі від дверей та інше.

Заняття провели у рамках місячника з безпеки дорожнього руху «Діти на дорозі». Як зазначила вчителька молодших класів Надія Козак, зазвичай такі заходи проводять за підтримки міської ради. Утім, на цей раз 67 школа залишилася без інструктора.

«До нас звернувся перевізник «Успіх БМ» з пропозицією провести такий урок і ми погодилися. Діти ж мають знати правила, незалежно від того, чи допомогла нам міська влада, чи ні», — зазначає викладачка.

«Такі заняття є дуже важливими, оскільки діти мають розуміти, що вони — теж учасники дорожнього руху, — каже Андрій Дорош, інженер з безпеки дорожнього руху компанії-перевізника. — Вони сьогодні могли доторкнутися до різних деталей автобусу, поставити питання, які їх цікавлять. Відтак, стали більш обізнаними і не будуть чинити нерозумні дії на дорогах».

Діти ж були у захваті від розповіді інструктора. Їм дозволили походити автобусом і натискати кнопки виклику водія. Особливо жваво вони поводилися під час інтерактивної частини заняття, коли можна було відповідати на питання та задавати їх.

«Це було круте заняття! — викрикує третьокласниця Надійка. — Я не знала раніше, що не можна триматися за двері і стояти близько до них, бо це небезпечно. А тепер знаю і точно не випаду з автобуса».

Наприкінці заняття учням вручили закладки у книжки, на яких записані основні правила дорожнього руху.

Підготувала Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: