На «кістках» військового містечка. Журналісти розкажуть брудні і дорогі таємниці зведення житлового комплексу

vetkovski_raion_land_territory_011-jpg-pagespeed-ce-ehhxu6fr4l

Завтра, 28 вересня, ІА «Дивись.info» розпочинає серію розслідувань про одну з найбільших проблем Львова, забудови. Чи все знають щасливі власники квартир у новобудовах про те, що приховують їхні нові будинки? Чи готові вони захистити свої права, якщо виявиться, що будинок зведений у неналежному місці чи з порушенням закону?

На сьогодні у Львові є понад десяток великих забудовників і ще більше об’єктів, які зводяться. За даними Департаменту містобудування ЛМР, лише з 2010 до червня 2016 року цим органом видано близько 1700 Наказів на затвердження містобудівних умов та обмежень (обов’язковий документ для старту будівництва). Журналісти ІА Дивись.info перевіряють документи на відповідність реальним проектам і аналізують, які загрози може принести купівля нерухомості в тому чи іншому будинку.

І розпочинаємо ми публікацією про колишнє військове містечко, що розташовувалось по вулиці Мазепи, 29. Більше 10 років тому державну власність почали «перекидати» з одного підприємства на інше, поки споруди не опинилися у власності будівельної компанії.

Весь цей час прокуратура якось мляво відстоювала державне майно. А коли на території колишнього військового містечка з’явилися житловий комплекс, вирішили відкрити аж два кримінальні провадження. Іншими словами помахати кулаками, коли бійка вже закінчилась. Чи зможуть прокурори повернути землю у державну власність і чи загрожує щось новим власникам квартир.

Кому дістанеться «ласий шматок» і всі перипетії «діставання» читайте вже завтра у першому матеріалі проекту «Хто і як будує у Львові?»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: