Порошенко ветував закон, який дозволяв військовим достроково розривати контракти

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону «Про внесення змін до закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (щодо уточнення окремих положень)».

Про це повідомив в.о. начальника Головного управління персоналу - заступника начальника Генштабу генерал-майор Володимир Талалай на брифінгу в Києві, пише УНІАН.

«Хотів би звернути увагу на питання застосування президентом України права вето стосовно прийнятого ВР 12 липня 2016 року закону України про внесення змін до закону про військовий обов’язок та військову службу», - заявив він.

«Міноборони спільно з Генштабом всебічно вивчені умови та обставини у зв’язку з прийняттям цього закону зі змінами, які були внесені під час голосування у ВР. Зміни, які були внесені в цей закон, створили умови, при яких можуть бути створені негативні наслідки для обороноздатності держави. Ми не можемо на сьогодні оголити підрозділи від особового складу», - підкреслив Талалай.

«Разом з тим, прогнозоване звільнення значної кількості військових, які за умови прийняття цього закону набули би права звільнитися з військової служби разом зі звільненням військовослужбовців «шостої черги», значно би знизило бойові можливості військових частин. Тому з метою забезпеченнях недопущення різкого зниження рівня бойової готовності президентом України відповідно до Конституції України застосовано право вето щодо цього закону», - наголосив заступник начальника Генштабу.

Водночас, за його словами, Генштаб і Міноборони працюють над удосконаленням законодавства щодо проходження військової служби за контрактом в умовах особливого періоду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: