Львівські експерти поділилися з німцям досвідом очищення стічних вод (фото)

unnamed-3

Іноземні спеціалісти продовжують цікавитись унікальним для України комплексом очисних споруд «Компанії Ензим». Нещодавно на підприємство завітали німецькі фахівці з комунального водного господарства. Експерти «Компанії Ензим» розповіли їм про технології, залучені на комплексі, а також показали роботу нової технологічної лінії поглибленого очищення стоків. Зазначимо, цього місяця відбулось вже три подібних візити. Компанію також відвідували французькі фахівці та учасники форуму«Енергоефективність на муніципальному рівні».

Про це інформує прес-служба ПрАТ «Компанія Ензим».

Цього разу на підприємство завітали представники Дрезденського технічного університету та німецької компанії DREBERIS.

«Компанія Ензим» цікава нам тим, що тут великий та потужний процес очищення стічних вод. Щодо оцінки цього комплексу – в мене немає слів. Можна лише привітати цю компанію. Власне привітати з тим, що підприємство має настільки оснащений комплекс очисних споруд, який повністю технічно відповідає нашим масштабам. Ми не бачили схожих проектів, і я думаю, що в Україні наразі не буде подібних комплексів. На сьогодні «Компанія Ензим» зробила вже дуже багато для очищення своїх стічних вод, тому неможливо вимагати більшого», –розповів Маркус Анерт, співробітник Інституту комунального водного господарства Технічного університету Дрездена.

Іноземні гості побували на підприємстві вперше, однак з представниками DREBERIS експерти «Компанії Ензим» познайомились раніше у Мюнхені на міжнародній виставці IFAT.

«Після розповідей про цей комплекс очисних споруд, ми захотіли побачити все на власні очі. Проекти, які ми супроводжуємо в Україні, стосуються здебільшого комунальних стічних вод. А те, що ми побачили в «Компанії Ензим» - вражає. Весь процес очищення стічних вод тут на дуже високому технічному рівні. Це те, чого так бракує комунальному господарству України. За останні 10-12 років «Компанією Ензим» було дуже багато інвестовано в цей комплекс. І результат такої інвестиції, як бачимо, дуже добрий», – зазначив Штефан Веґерт, заступник директора німецької компанії DREBERIS (Дрезден).

Як розповів технічний директор «Компанії Ензим» Микола Шустер, іноземні делегації досить часто відвідують цей комплекс очисних споруд. Зокрема двічі приїздили спеціалісти французької компанії Egis, також були представники Бостонського технічного університету.

«У галузі очищення стоків ми все частіше ділимось власним досвідом. Чим раз тим більше маємо іноземних візитів з ціллю ознайомитись з унікальним комплексом очисних споруд, який діє на нашому підприємстві. Слід зауважити, що гості позитивно вражені тими заходами, які ми вже реалізовуємо. Збільшення кількості таких візитів зумовлено тим, що це унікальний досвід для України, який, сподіваюсь, буде тільки поширюватись і помножуватись», – сказав Микола Шустер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: