На ДП «Антонов» постачали російські комплектуючі

У столиці відкрито кримінальне провадження проти підприємця, який через фіктивні фірми постачав на державне підприємство «Антонов» комплектуючі з Росії.

У столиці відкрито кримінальне провадження проти підприємця, який через фіктивні фірми постачав на державне підприємство «Антонов» комплектуючі з Росії, повідомляє УНІАН.

У ході розслідування встановлено, що підприємець вирішив підзаробити за рахунок поставок для авіаційної промисловості гумово-технічних виробів та інших комплектуючих, які не виробляються в Україні, однак перебувають у вільному обігу в Російській Федерації.

Реалізуючи свій план, підприємець укладав на території РФ угоди з продавцями, виступаючи при цьому не як службова особа підприємства, а як приватний підприємець. У подальшому без сплати необхідних платежів завозив ці товари в Україну, після чого, використовуючи підроблені документи, постачав комплектуючі за завищеними цінами на держпідприємство «Антонов».

Внаслідок таких дій підприємцю вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 3 млн грн.

Крім того, з метою уникнення кримінальної відповідальності підприємець почав переховувався від слідства, однак його місцезнаходження вдалося встановити.

Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: