Шкода, що деякі керівники сучасних країн й досі користуються штампами радянської пропаганди, – Геращенко

«Під час виступу в українському парламенті президент Ізраїлю дозволив собі некоректні і недипломатичні оцінки щодо певних сторінок трагічної української історії, зокрема, ОУН», – написала на своїй сторінці у Фейсбук перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Мені дуже прикро, що президент Ізраїлю не чув всі попередні виступи, де Праведники, лідери єврейських українських громад, представники різних релігійних конфесій, українські патріоти, як то академік Іван Дзюба, що першим голосно підняв тему Бабиного Яру, згадували невинно убієнних і їх спасителів, серед яких було дуже багато простих українців. Які ризикували своїм життям і життям своїх дітей, аби врятувати єврейські родини і єврейських дітей.

Я рада, що всі виступаючі від української сторони проявили мудрість, повагу до пам'яті жертв і високу політичну культуру. Ми не замовчуємо ані героїчних, ані драматичних і чорних сторінок нашої історії, але кожному слову – свій час і своє місце», – написала Геращенко.

Вона зазначила, що певні висловлювання високого гостя були недоречними в ці дні жалоби в парламенті країни, що бореться за свою незалежність: «Ми очікували від високого гостя в стінах українського парламенту також і слів на підтримку територіальної цілісності України. Шкода, що деякі керівники сучасних країн й досі користуються штампами радянської пропаганди часів замовчування трагедії Бабиного Яру...

І це ще більше свідчить про те, як нам потрібно активізувати всі наші зусилля, аби світ знав більше правди про українську історію, в тому числі і про Бабин Яр, тему якого замовчували «совєти», але голосно підняли українські патріоти», – написала перший віце-спікер.

І додала: «Висловлюю щире співчуття єврейському народові у зв'язку зі смертю справжнього лідера і великого громадянина Шимона Переса...»

Нагадаємо, вчора до України прибув з візитом президент Держави Ізраїль Реувен Рівлін для святкування 75-их рокових трагедії у Бабиному Яру.

Однак, як писала ІА Дивись.info, Рівлін перервав свій візит до України через смерть колишнього президента Ізраїлю Шимона Переса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: