Держекоінспекція Чернігівщини не хоче пускати в область львівське сміття

Державна екологічна інспекція Чернігівської області просить Чернігівську міську раду, засідання якої має відбутися сьогодні, утриматися від рішення про надання згоди на прийняття сміття зі Львова.

Державна екологічна інспекція Чернігівської області просить Чернігівську міську раду, засідання якої має відбутися сьогодні, утриматися від рішення про надання згоди на прийняття сміття зі Львова, інформує УНІАН.

За інформацією Держекоінспекції, технічний стан полігону твердих побутових відходів Чернігова виключає можливість додаткових обсягів розміщення відходів. Полігон ТПВ в Чернігові функціонує з 1961 року. Схемою санітарної очистки міста експлуатація об’єкта передбачалась до 1997 року, але через відсутність альтернативних варіантів утилізації сміття він продовжує функціонувати.

За даними екологів, на даний час площа під розміщення відходів на полігоні практично вичерпана, при цьому там щорічно розміщується більше 100 тис. тонн відходів, загальний обсяг становить 5 млн тонн.

За даними досліджень останніх років, вміст забруднюючих речовин у пробах води із спостережних свердловин значно перевищує допустимі концентрації за вмістом хлору, магнію, натрію, капролактаму, формальдегіду, заліза, міді.

Екологи вважають, що прийняття рішення про надання дозволу на розміщення на полігоні Чернігова відходів з інших регіонів створить передумови для виникнення додаткових факторів соціальної напруги у зонах потенційного негативного впливу сміттєзвалища.

Питання про можливість розміщення у Чернігові сміття зі Львова було порушено учора під час засідання виконкому міськради. Обговорення прийняттям рішення не завершилося, хоча більшість членів виконкому висловили згоду. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що мер Львова Андрій Садовий звернувся із проханням приймати сміття зі Львова – одну машину на добу упродовж 1,5 місяців.

Нагадаємо, у Львові досі не вирішена проблема із вивозом сміття. Мер Садовий звертається до очільників міст та областей України на дозвіл вивозити сміття. Після того, як місцева влада приймала рішення, щоб дозволити приймати відходи зі Львова, громадськість виступала з протестами.

За даними Львівської міської ради, щоденно Львів продукує 650-700 тонн сміття.

Як писала ІА «Дивись.info», сьогодні має відбутися сесія Малехівської сільйської ради, де сільські депутати повинні розглянути питання щодо дозволу на укріплення тіла полігону твердими побутовими відходами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: