До Умані приїхали понад 5 тисяч хасидів

До міста Умань Черкаської області станом на ранок 29 вересня приїхали понад 5 тис. паломників-хасидів.

До міста Умань Черкаської області станом на ранок 29 вересня приїхали понад 5 тис. паломників-хасидів, передає УНІАН.

В Уманському відділі поліції ГУ Нацполіції у Черкаській області, масовий приїзд хасидів до Умані розпочався ввечері 26 вересня. Хасиди прибувають через аеропорт «Бориспіль» і аеропорти Вінниці та Одеси. Найбільше хасидів приїхало з Ізраїлю, США, Франції та Великої Британії. Також є паломники з Чилі, Аргентини та Єгипту.

За попередніми даними, на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана в Умань приїдуть більш ніж 30 тис. паломників з 20 країн світу. З них найбільше, до 80% - громадяни Держави Ізраїль та США.

Як відомо, в Умані у святкуванні іудейського нового року Рош-га-Шана 2015 року взяла участь рекордна кількість прочан-хасидів – близько 30 тис. осіб, з них 64 жінки та 3161 дитина. Прочани приїхали з 21 країни.

Довідка. Щороку в Умані збираються прихильники іудейської течії хасидизму, оскільки тут, на єврейському кладовищі, похований Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) - засновник брацлавського (бресловського) хасидизму. Могила цадика - одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв. Цьогоріч Рош-га-Шана відзначатимуть 2–4 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: