Проблеми з візовими махінаціями повинні вирішувати самі українці - Посол Польщі

Посольство Польщі в Україні визнає наявність махінацій, пов'язаних із виданням віз, але стверджує, що перший крок до вирішення проблеми повинні зробити самі українці.

Про це заявив у інтерв'ю для порталу Nasz Wybir новопризначений амбасадор Польщі в Україні, колишній директор Фондації Польсько-Української Співпраці Ян Пєкло.

«Головною проблемою зараз стали хакерські атаки на наші інтернет-сторінки та резервування термінів подачі документів на візу сторонніми людьми, які пізніше ці терміни продають», - сказав він.

На думку посла, цю проблему можна вирішити лише у тому випадку, якщо хтось подасть до суду і забезпечить присутність свідків, які підтвердять такі факти корупції та фінансових зловживань.

«Не можна зламати цієї системи, якщо самі громадяни ставляться до неї лояльно, та ще й за звичкою дають гроші злочинцям. Крім того, я переконаний, що це питання треба вирішувати і в площині юридичній - карати тих, хто порушує закон, тих, котрі вимагають грошей від людей, що подають документи на візу. І перший крок повинні зробити саме українці», - зазначив посол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: