Третина наших пацієнтів на Львівщині — водії маршруток, — керівник Міжнародної Антинаркотичної асоціації

sam_6087
Центр реабілітації залежних ГО "Міжнародна Антинаркотична Асоціація"

У Львові 29 вересня вперше продемонстрували модель функціонування центрів реабілітації для залежних. У рамках зустрічі фахівці також розповіли про особливості сучасних залежностей та способи їх лікування.

Члени Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, представники Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, освітяни та інші 29 вересня обговорили проблемні питання лікування наркоманії та інших залежностей. Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Як зазначають експерти, сьогодні кількість залежних збільшується. Наркотичні речовини дедалі частіше розповсюджують через Інтернет. Сама ж наркоманія молодшає.

«Ми розуміємо, що не можемо побороти наркоманію, усі залежності, але ми можемо зменшити кількість людей, які страждають від цього, — зазначає Євген Нерух, керівник ГО «Міжнародна Антинаркотична асоціація». — Люди повинні розуміти, що залежні — всюди. У школах, на роботі, ваші сусіди можуть ними виявитися. До прикладу, сьогодні третина пацієнтів нашого центру на Львівщині — це водії маршруток, які є алкоголіками».

Вирішення проблем залежності населення спеціалісти вбачають у профілактиці.

«Профілактичну роз’яснювальну роботу потрібно вести не у 8-9 класах, а вже з садочку, — зазначає Мирослава Кабанчик, головний лікар Львівського обласного наркологічного диспансеру.

Читайте також: П’ятеро дітей на клас у віці до 10 років мають досвід вживання алкоголю, – нарколог (Інтерв’ю)

Крім того, фахівці упевнені, що проблема сучасного лікування залежностей в Україні — це відсутність комплексних дій.

«Сьогодні людина перебуває в стаціонарі у середньому трохи більше 8 днів. Цього недостатньо. За цей час вони проходять лише детоксикацію. А потім виходять і беруться до старого», — каже Мирослава Кабанчик.

Як приклад повноцінного центру реабілітації для залежних людей, експерти навели той, що функціонує від імені ГО «Міжнародна Антинаркотична Асоціація» у селі Скнилів на Львівщині. Тут пацієнтам пропонують не тільки лікування від залежності, а й подальшу ресоціалізацію. Останній процес включає навчання пацієнтів певного фаху (акторство, виробничі професії, бізнес тощо) та влаштування їх на роботу.

Керівник цього центру каже, що люди, які мають проблеми зі залежностями, можуть звертатися до них за безкоштовною консультацією.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: