У Львові пройде 10-й Міжнародний симпозіум гутного скла

Однією із найважливіших мистецьких подій осені 2016 року стане 10-й ювілейний Міжнародний симпозіум гутного скла у Львові, який триватиме з 2 до 10 жовтня.

Участь у заході візьмуть близько 50 художників, кураторів, музейних працівників та представників вищих навчальних закладів із 16 країн, а також студенти, випускники та викладачі єдиної в Україні кафедри художнього скла ЛНАМ.

Упродовж тижня художники працюватимуть на гутній печі кафедри художнього скла Львівської національної академії мистецтв, а виконані роботи експонуватимуться на підсумковій виставці в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького. Зібрана колекція буде традиційно подарована місту для поповнення фондів Музею скла у Львові.

У програмі заходу проходитиме також Міжнародна науково-практична конференція, в рамках якої відбудуться наукові сесії відомих художників скла, критиків, мистецтвознавців, музейних працівників з Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Росії, США, Туреччини, Швеції, Японії, Азербайджану та України. Серед учасників конференції професори наступних мистецький навчальних закладів: Азербайджанська державна художня академія (Баку, Азербайджан); Університет Альфред (Нью-Йорк, США); Естонська академія мистецтв (Таллін, Естонія); Вільнюська академія мистецтв (Вільнюс, Литва); Латвійська академія мистецтв (Рига. Латвія); Школа мистецтв і дизайну Університет Аальто (Гельсінки, Фінляндія); Вроцлавська академія мистецтв ім. Є. Гепперта (Вроцлав, Польща); Близькосхідний університет (Нікосія, Республіка Кіпр); Університет Анадолу (Ескішехір, Туреччина).

Всі заходи в рамках 10 Міжнародного симпозіуму гутного скла відкриті, а мешканці та гості міста матимуть змогу не лише спостерігати за роботою відомих художників-склярів на гутних печах, а й відвідати виставки у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького, Музеї скла, галереї ЛНАМ та Арт-салоні «Велес».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: