«Гірники» у Львові здолали португальську «Брагу», а «Зоря» дала гідний бій «Манчестер Юнайтед»

280313__max_gal

У четвер, 29 вересня, українські клуби зіграли у матчах другого туру розіграшу Ліги Європи сезону 2016/2017 років. Донецький «Шахтар» вдома у меншості здолав опір португальської «Браги», а луганська «Зоря» дала гідний бій «Манчестер Юнайтед» на «Олд Траффорд, лише одного разу капітулювавши перед грізним суперником.

Вчора, 29 вересня, дві українські команди зіграли у матчах другого туру розіграшу Ліги Європи сезону. Донецький «Шахтар» вдома у меншості здолав опір португальської «Браги», а луганська «Зоря» дала гідний бій «Манчестер Юнайтед» на «Олд Траффорд.

Вольова перемога донецького «Шахтаря»

Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека виставив на поєдинок звичний для Ліги Європи склад.

Футболісти «Шахтаря» досить швидко відкрили рахунок. Уже на 5-й хвилині відзначився Степаненко. Після стандарту у виконанні Фреда й боротьби Ордеця він із близької дистанції розстріляв ворота «Браги». Що стосується гостей, то гострота від них походила здебільшого після стандартних положень і флангових навісів.

У дебюті другої половини зустрічі «Шахтар» залишився в меншості. На 47-й хвилині Фред проривався центром до воріт суперника, але його було збито захисником у штрафному. Арбітр матчу угледів в цьому епізоді симуляцію та показав бразильцеві жовту картку, що виявилася для нього другою. Втім уже невдовзі донеччани забили другий м’яч. Бернард бив по воротах після стандарту, проте влучив у стінку. Першим на підбиранні був Коваленко, який легко переграв голкіпера португальців. У підсумку – 2:0.

Гідний бій луганської «Зорі»

Після поразки в першому турі групового етапу Ліги Європи «Манчестер Юнайтед» підійшов до матчу із «Зорею» з високим рівнем мотивації, адже «Червоні дияволи» зобов’язані були грати на перемогу, аби розраховувати на подальшу євро кубкову кампанію.

З перших хвилин матчу позиційною перевагою прогнозовано заволоділи футболісти «МЮ». Однак, перший небезпечний момент, як не дивно, створили саме гості. Під кінець першої двадцятихвилинки «Зорі» відверто пощастило, адже Решфорд після свого надпотужного «пострілу» вже бачив м’яч у сітці воріт, але м'яч влетів у поперечину воріт.

Зі стартом другого тайму підопічним Юрія Вернидуба вдалося навіть додати у наступальних діях. Караваєв прорвався вперед по правому флангу, виконав подачу на лівий край чужого штрафного, а ось Любеновичу не вистачило сантиметрів, щоб завдати акцентованого удару по воротах.

На жаль, вже за декілька хвилин «Зоря», яка протягом усього матчу хоробро трималася під натиском «Червоних Дияволів», пропустила єдиний гол у цій зустрічі. Ще й після першого удару «МЮ» в площину воріт гостей. Руні замість результативного удару відправив м’яч у район дальньої стійки, де на нього чатував Ібрагімович. Легендарному шведу залишалося тільки головою з близької дистанції віжправити у сітку воріт.

«Зоря» після цього не зупинилася і намагалася використати будь-яку можливість але заробити бодай одне очко в Манчестері луганській команді не вдалося.

Фото ФК «Зоря» та ФК «Шахтар»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: