Компанії «IKEA» пропонують збудувати на Львівщині завод

Обласна влада звернулася до представників компанії «IKEA» з пропозицією відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини.

Обласна влада звернулася до представників компанії «IKEA» з пропозицією відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини, пише Tvoemisto.tv.

«Під час економічного форуму в Польщі ми зустрілися з представниками польського підрозділу «IKEA» і запропонували їм розглянути пропозицію відкриття на Львівщині підприємства «IKEA», яке займалося б переробкою деревини. Представники обіцяли обдумати пропозицію і дати відповідь найближчим часом», – розповів Роман Матис, керівник управління залучення інвестицій Львівської ОДА.

Це була б дуже важлива інвестиція для Львівщини, переконаний чиновник, адже тоді якісну деревину не вивозили б, а переробляли у регіоні і створювали продукт за собівартістю.

Також власники компанії «IKEA» нещодавно відвідували Україну та, в рамках візиту, спілкувалися з керівництвом держави. «Очевидно мова йшла про відкриття магазину «IKEA», але, скоріш за все, у такому форматі компанія не вийде на український ринок, через низьку купівельну спроможність громадян, – зауважує Роман Матис. – А от щодо виробництва, то тут є всі шанси, щоб підрозділ компанії – «IKEA» Industry запрацював і на Львівщині».

До слова, у сусідній Польщі компанія має 16 фабрик і власну вітроелектростанція, яка забезпечує всі об’єки «IKEA» електроенергією.

Довідка

«IKEA» – транснаціональна корпорація, одна з найбільших у світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому. Повне найменування — «IKEA International Group». Заснована у Швеції; штаб-квартира знаходиться в місті Лейдені, провінція Південна Голландія, Нідерланди.

У компанії, створеній у 1943 Інгваром Кампрадом, є шведське коріння, яке підтримується задля іміджу шведської компанії в маркетингових цілях. Меблі додали в асортимент компанії тільки в 1947; у 1955 «ІКЕА» розпочала випуск меблів під власною маркою. Спочатку Кампрад торгував у власному будинку, а перший торговий центр компанії відкрився в 1958.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: