На териконі у Соснівці незаконно видобувають корисні копалини (Фото)

14480703_326300311057167_1988025336692640751_o

У Сокальському районі на териконі у місті Соснівка незаконно видобувають корисні копалини.

У Сокальському районі на териконі у місті Соснівка незаконно видобувають корисні копалини.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Львівської облради Андрій Дума.

В повідомлені йдеться, що Комісія з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв'язку ЛОР сьогодні, 30 вересня, здійснила виїзд в Сокальський район.

«Обстеживши територію, на якій горять терикони, тим самим значно забруднюючи повітря в Соснівці, було виявлено факти незаконного видобутку корисних копалин та миття аргіліту, який в народі називають "мулька". Декілька фірм самовільно здійснюють таку діяльність на території Львівської вугільної компанії, вантажать видобуте на самоскиди і організовано це все перевантажують у вагони – і на продаж. Така кампанія дуже добре налагоджена та виконується професійно. Для здійснення такої діяльності фірми самовільно під’єднуються до електромереж, тобто крадуть електроенергію, а воду забирають з річки Західний Буг. Є багато техніки. Всі ці незаконні дії відбуваються на території Львівської вугільної компанії, Трохи дивно, що компанія Львіввугілля є банкрутом, а тим часом на території йде видобуток і продаж породи. В результаті такої діяльності та недотримання технологічних процесів (неправильно формуються терикони, нема прошарування) відбулося загоряння териконів, що призвело до жахливого смороду в навколишніх селах», - написав Дума.

Він додав, що такі порушення комісія ЛОР на найближчому засіданні буде піднімати питання щодо незаконного видобутку корисних копалин.

Нагадаємо, що на териконі біля Соснівки зафіксували 20 вогнищ горіння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: