Порошенко зустрівся з Патріархом Єрусалимським (фото)

14520450_856104467857280_5826294520731924056_n

Президент України Петро Порошенко в рамках візиту до Ізраїлю зустрівся з Патріархом Святого Граду Єрусалиму і всієї Палестини, Сирії, Аравії, всього Зайордання Теофілом ІІІ та відвідав Храм Гробу Господнього.

 

Про це інформує УНІАН.

Порошенко подякував Його Блаженству за підтримку з боку Єрусалимського патріархату в реалізації прагнення українців об`єднатися в єдину помісну автокефальну Українську православну церкву.
«Ваші молитви є дуже і дуже важливим для України», - наголосив президент.
Своєю чергою патріарх Теофіл зауважив, що «місія Церкви об`єднувати, а не роз`єднувати». Він також сказав, що молиться за мир в Україні.
«Під час зустрічі серед іншого було обговорено результати Всеправославного собору, який цього літа відбувся на Криті», - повідомили у прес-службі.
Також глава держави запросив патріарха Теофіла відвідати Україну.
Нагадаємо, що Порошенко сьогодні в Єрусалимі взяв участь у церемонії прощання з екс-президентом Ізраїлю, лауреатом Нобелівської премії миру Шимоном Пересом. Також в рамках візиту до Ізраїлю глава держави зустрівся з президентом Франції Франсуа Олландом, президентом Литви Далею Грібаускайте, президентом Хорватії Коліндою Грабар-Кітарович та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: