Скільки коштує земля у Європі

zemli

Найдорожче землю оцінюють на Мальті. Тут один гектар коштує 181282 долари. Натомість найдешевша у Росії – 1140 доларів. В Україні ж існує мораторій на продаж землі.

specproekt6_maps-yua

Сьогодні через дію мораторію 96% сільськогосподарських земель перебуває поза ринком. Найбільше її у пайовиків – близько 68%. Про це пише voxukraine.org.

Чи буде дія мораторію продовжена восени 2016-го? Це не головне. Відповідно до Земельного кодексу України, для зняття мораторію недостатньо просто не накладати його знову. Передумовою для зняття мораторію є набуття чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Цей закон повинен створити «порядок реалізації прав громадян і юридичних осіб на земельну частку (пай)».

Але за 16 років з моменту впровадження мораторію такий законопроект так і не був прийнятий Верховною Радою. Найдалі зайшов проект «Про ринок земель» депутата від Партії регіонів Григорія Калетника. У 2011 році проект навіть пройшов перше читання в Раді, але далі справа не пішла.

Відповідно до останнього закону про мораторій, Кабмін до 1 березня 2016 року мав подати на розгляд Ради проект Закону України про обіг земель. Цього досі не відбулося (хоча відповідний законопроект ще у 2013 році був розроблений Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: