Коло підозрюваних у справі MH17 буде визначено до початку 2017 – МЗС Австралії

Список підозрюваних у причетності до збиття над територією України «Боїнга» рейсу МН17 «Малайзійських авіаліній» буде складений і затверджений до кінця 2016-го - початку 2017-го року.

Як повідомляє Російська служба ВВС, про це заявила глава МЗС Австралії Джулія Бішоп в інтерв`ю австралійському телеканалу Ей-бі-сі.

Вона не виключила, що суд у справі про збиття літака проходитиме під егідою ООН. У той же час Бішоп вважає, що Росія накладе вето на будь-які спроби організувати такий суд.

Також розглядаються варіанти створення міжнародного трибуналу, як у випадку з терактом у Локербі, і ведення судового процесу в Нідерландах.

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками території Донецької області. Загинули 298 осіб, що пребували на борту.

Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднила звіт про причини цієї катастрофи. Встановлено, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Спільна слідча група у представленому 28 вересня 2016 року звіті повідомила, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом «Бук», ввезеним в Україну з Росії, з підконтрольної бойовикам території Донбасу.

Міністерство закордонних справ РФ і Міністерство оборони РФ поставили під сумнів професіоналізм і незалежність результатів розслідування, які були оприлюднені 28 вересня.

До міжнародної спільної слідчої групу входять представники п`яти країн – Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: