Конфлікт між львівською владою та родиною Скрябіна розгорівся з новою силою

10838

Конфлікт між міською владою та родиною Андрія «Кузьми» Скрябіна розгорівся з новою, пише міська газета «Ратуша».

Конфлікт між міською владою та родиною Андрія «Кузьми» Скрябіна розгорівся з новою, пише міська газета «Ратуша».

 Громадський простір у Львові «Місця щасливих людей» на спомин про загиблого музиканта Кузьму Скрябіна, попри заяву батьків співака Андрія Кузьменка не робити його, планують створити вже наступного року.

Новий громадський простір мав би постати на площі Гасина — між вулицями Стефаника і Коперника. У конкурсі на найкращу ідею для «Місць щасливих людей» переміг проект дизайнера Валерія Кузнєцова з Дніпра.

«Це будуть місця, де люди зможуть перебувати як під сонцем, так і в затінку дерев. Також передбачена сцена і арт-об’єкти, зокрема й площі під анонси виставок у картинній галереї.

Нині все перебуває на стадії робочого проектування. Місто виділило 500 тис. грн на попередні проектувальні роботи, якщо вистачить — то і на демонтажні роботи. Коли буде визначений кошторис, ми зможемо оприлюднити результати проектування. Вже наступного року все буде, плануємо проект реалізувати», — зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

А от батьки Кузьми Скрябіна оприлюднили на фейсбуковій сторінці «Скрябін» звернення до львів’ян, у якому зазначають, що «проект скверу у Львові «Місця щасливих людей» — нежиттєздатний» і вони проти його реалізації.

«А. Садовий, очевидно, не подумав коли пропонував цей проект, на честь Кузьми Скрябіна. Це виглядає все настільки цинічно і лицемірно, що ніби мама Андрія сама збирає гроші на цей сквер!! Нам, батькам, дружині й дочці, такою ціною принижень абсолютно не потрібно сквер у Львові — тому ми вирішили відмовитися від цієї ідеї-фікс і більше не повертатися до неї. В липні минулого року я таку заяву в мерію вже написала на ім’я Садового, але це було перед виборами мера, і мене, на превеликий жаль, умовили не давати ходу заяві. Просьба всіх причетних, дайте мені і душі мого сина спокій», — зазначено у зверненні мами «Кузьми», яке опублікували на офіційній сторінці гурту «Скрябін» у Фейсбуці.

«Батьки Кузьми Скрябіна проти скверу, бо вони не готові чекати. Я не мав усім розтлумачити, що бюджетні гроші вимагають свого порядку і що це тривалий проект», — відповів Юліан Чаплінський.

 «Якщо їм це видається смішним чи несерйозним, то в мене аргументи вичерпуються, я це сприймаю лише як емоційний певний зрив, можливо, за сприяння чийогось накручування», — заявив Чаплінський.

«Отже, кінець тій тяганині, блюзнірству і обіцянкам. Хай і надалі на пл. Гасина стоїть добротний павільйон з пивом і сміттєві баки під боком бібліотеки імені Стефаника. Оце напевно і є те відповідне місце відпочинку для щасливих львів’ян», — підсумувала у своєму зверненні Ольга Кузьменко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: