Мешканців Львова закликають не спалювати листя у дворах

7rogcrimufc

У спальних районах активізувались випадки паління листя. Про це заявляють користувачі соціальних мереж. А згідно з чинним законодавством у межах міста робити це заборонено.

 

Тому активісти вкотре нагадують мешканцям регіону, що спалювати листя у дворах чи парках не можна, адже це шкідливо для екології та здоров’я людей.

Одна лише тонна тліючого листя виділяє 30 кілограмів чадного газу, що блокує постачання кисню до тканин організму, та кілька кілограмів мікрочастинок диму.

Також при  згорянні листя та рослин виділяються важкі метали, чадний газ, окис азоту й багато інших канцерогенних сполук. А така речовина як бензопірен може викликати ракові захворювання.

Більше того, на порушників чекає відповідальність. Депутат міської ради від партії «УКРОП» та голова виконкому ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич стверджує, за спалювання листя доведеться викласти з кишені немаленькі гроші.

«Відповідальність за порушення цієї норми передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 340 грн) і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів громадян (850 - 1190 грн) – стаття 77 частина 1 КУпАП», - каже Зінкевич. .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: