«Носити хутро - не по-європейськи». У Києві пройшла акція протесту (Фото)

14522477_1306408852711004_133853765_o

У Києві відбулась акція протесту проти хутра. Кілька десятків активістів пройшли вулицями міста із закликами відмовитись від шуб. Із гаслом «У час технологій Tesla та iPhone’ів люди носять на собі хутро, як у Кам’яному віці», протестувальники рушили до магазинів хутра.

У Києві відбулась акція протесту проти хутра. Кілька десятків активістів пройшли вулицями міста із закликами відмовитись від шуб. Із гаслом «У час технологій Tesla та iPhone’ів люди носять на собі хутро, як у Кам’яному віці»,  протестувальники рушили до магазинів хутра.

На таких приміщеннях вони зав'язувати символічну червону стрічку на знак символічного закриття торгівельної точки. Акцію приурочили до всесвітнього Дня вегана, який відзначали вчора.

Організатори розповідають, що крім акції також займаються інформаційною кампанією за збереження довкілля, зокрема, проти використання хутра та за вегетаріанство. Відтак друкують листівки, поширюють ролики в інтернеті тощо. За плечима активістів також протести проти хутряних ферм в Україні. Проте до обливання власників шуб фарбою вдаватись не збираються, мовляв, мають на меті зробити шуби немодними мирними методами.

«Краще, якби влада на законодавчому рівні врегулювала виробництво хутра, адже дуже багато в країнах ЄС або повністю заборонили виробництво хутра, або жорстко регламентувати», - каже один з організаторів акції Антон Микуленко.

«В першу чергу ми розраховуємо на підтримку людей, які близькі до того, щоб зробити такий крок, щоб обрати інший одяг, що це не гуманно, неекологічно та неетично. Ми просто маємо пройти тим шляхом, який вже пройшла Австрія та Бельгія. Якщо ми будемо країною ЄС, то ми маємо теж вирішити це питання, яке там давно є проголошеним», зазначає активіст.

Упродовж ходи активісти виголошували гасла «Хутро - не модно», «Здай хутро на секонд» та інші. Серед лозунгів – і заклики до використання синтетичних замінників хутра.

Текст і фото Юлія СТАРОДУБОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: