Експерт: українські політики також можуть взяти на озброєння тему заборони абортів

Повна заборона абортів у Польщі може сформувати «абортний туризм» в західних регіонах України, а також - спровокувати появу подібних ініціатив в Україні.

Таку думку висловила заступниця голови громадської організації «Жіночі перспективи» Марта Чумало, - пишуть польські ЗМІ.

«Ми проти будь-яких спроб встановити контроль над жіночим тілом, в тому числі - і проти спроб держави контролювати переривання вагітності. Я переконана, що заборона не зменшить кількості абортів, зате зажене їх у підпілля. Це значитиме збільшення небезпеки для здоров'я жінок, ми отримаємо значно більше негативних результатів», - зазначила вона.

«А якщо говорити про потенційні впливи на Україну, то думаю, що наші праві сили теж можуть вдатися до загострення цієї теми, особливо із наближенням виборів, аби витиснути з цього для себе користь. Тема абортів стає актуальною в Україні», - продовжила Марта Чумало.

На думку експертів це може вплинути на розвиток так званого «абортного туризму» у регіонах України, що граничать із Польщею.

«Західна Україна стане центром «абортного туризму». Себто, польки їхатимуть до Львова чи інших міст поблизу кордону, аби зробити аборт - нелаегально і за високими розцінками. Думаю, лікарі це робитимуть», - сказала вона.

При цьому марта Чумало зазначила, що на даний момент громадянка Польщі має право на переривання вагітності в Україні, якщо плід має не більше, ніж 12 тижнів. У випадку появи медичних протипоказань до аборту, процедура може бути зроблена до 22 тижня.

«Але така жінка буде переслідувана польським законом, якщо її вагітність була задокументована», - додала експертка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: