Опитування: українці хочуть членства у НАТО, але не бажають розривати зв'язків із Росією

Українці хотіли би бачити свою державу у НАТО та ЄС, і проти припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією - так стверджують результати проведеного Центром Разумкова опитування.

Членство у НАТО підтримує 44,3% респондентів, натомість проти висловилося 38,1% опитаних. За приєднання до ЄС - 49,7%, а проти - 35,7%, - пише Польське радіо.

45,8% українців вважає, що пріоритетом міжнародної політики Києва повинні бути стосунки із ЄС, 12,б% у відповідь на те ж питання обрало Росію, а 6,9% - держави СНД. На питання, чи Україна повинна залишити СНД, ствердно відповіли 36,6% респондентів, заперечно - 43,8.

Ідея запровадження віз для громадян Росії користується підтримкою 29% опитаних; 52,1% - проти. Більшість - 55% не бажає також закінчення дипломатичних стосунків між Києвом та Москвою. За  - 24,8%.

Центр Разумкова питав також про надання Донбасу спеціального статусу. 50% - проти, 22,7% - за.

50,6% українців вважає також, що на Донбасі не можна проводити місцевих виборів до тих пір, поки Україна не відновить контролю за окупованими територіями 23,9% допускають проведення виборів у поточних умовах.

38,5% не погоджується на амністію сепаратистам, які, взявши участь у конфлікті на Донбасі, не вчинили тяжких злочинів. 34% дотримуються протилежної думки.

41% громадян в той же час висловлюються за повне припинення економічних стосунків із Донбасом до часу, коли він повністю буде контрольований українською владою. 36% вважає, що співпраця повинна тривати. На думку 44,2% опитаних питання статусу Донбасу повинно бути винесене на референдум; 32,8% проти такого плебісциту.

На думку 42,9% опитаних зайнята терористами територія Донюасу повинна бути абсолютно ізольована від України. Проти ізоляції висловлюється 31,4%.

39,1% опитаних негативно оцінює Мінські угоди. 11,9% - позитивно, а 21,1% - нейтрально.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: