Циганські погроми, забуті паралімпійці та Опозиційний блок. Україна очима Заходу (огляд преси)

stran

Циганські погроми, герої паралімпіади, які не потрібні своїй країні та гастролі української мисткині у США. Що говорили про Україну західні ЗМІ.

Неповносправні герої Олімпіади без підтримки у своїй країні

Gulf Times розмірковує над питанням українських паралімпійців, котрі зайняли 3 місце у Ріо в загальному залікові. На жаль, як часто це буває у житті, їх ситуацію після повернення не можна назвати райдужною. Україна успадкувала радянські погляди на питання неповносправних осіб, тобто - повну безпорадність. Спорт - це одна з небагатьох галузей, де такі особи можуть себе реалізувати. Хоча треба зауважити, що ситуація повільно, але змінюється у позитивний бік. Прикладом для інших міст може послужити Вінниця. Але питання стоїть надзвичайно гостро - з війни повертаються нові інваліди...

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-09-24 18:06:03Z | | ÿ+66ÿ+66ÿ*45ÿDçsÃ-

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-09-24 18:06:03Z | | ÿ+66ÿ+66ÿ*45ÿDçsÃ-

Перший американський громадянин «ЛНР»

NBC News – «Луганська Народна Республіка» отримала першого (і останнього, наразі) громадянина, що походить із США. Джефф Монсон, 45-річний колишній спортсмен вирішив прийняти громадянство невизнаної республіки та заснувати там секцію боротьби для наймолодших. Внаслідок контузії Монсон не може брати участі в змаганнях у США, а отже планує завершити власну кар'єру в Москві. Його русофілія почалася, коли після програного бою він почув від Путіна, що має «російську душу», після чого зачастив із візитами на терени окупованих території, а оскільки спортсмен має ліві політичні погляди, то швидко знайшов спільну мову із місцевими.Тим самим він долучився до лав згаслих зірок Заходу, які ще мають шанс продовжити кар'єру на Сході.

Відлуння давніх погромів

Times of Israel зосередився на недавніх інцидентах у одеській області, де дійшло до циганських погромів. Оскаженілий натовп знищив циганські маєтки, а місцеві органи правопорядку та прибулі на місце добровольці з полку «Азов» стали на бік погромників.  Чи можна тут провести аналогії із давніми антисемітськими погромами та сучасними - циганськими? Думки розділилися - одні вважають, що в обох випадках інциденти були спровоковані потерпілими, інші заперечують, що ксенофобі та звалювання провини окремих осіб на всю спільноту  - це механізм погромів, який не змінюється століттями. Так чи інакше, але цигани залишилися без допомоги держави і не знають, що буде із ними далі. 

jj

Українська мисткиня з гастролями в США

Дар'я Марченко, українська художниця, що відома своїми роботами та нетиповими матеріалами, якими вона творить, має намір завітати до США - інформує Yahho News. Її найбільш знаною роботою став портрет Путіна, зроблений із понад 5 тисяч уламків снарядів, знайдених в зоні конфлікту на Донбасі. Тепер Марченко готова презентувати нові твори, наприклад - гранату, зроблену із лінз, що символізує російську пропаганду. Як твердить художниця, після того, як її творчість стала затребувана в медіа, були спроби замаху на її життя.

По той бік - частина 2

Минулого тижня Сергій Льовочкін захищав себе та критикував Україну на шпальтах Politico. Схоже, депутати колишнього режиму Януковича і нинішні депутати «Опозиційного Блоку» вирішили почати кампанію у західних медіа, оскільки ідентичний текст опублікував Вадим Новінський у The Guardian. Дуже схожа риторика (критика України та її дій в питанні проросійських середовищ, які подаються під соусом борні довкола свободи слова) плюс до того так само звертав уваги на нападки на себе за підтримку ходи, влаштованої УПЦ МП. Чи зможе Новінський переконати у власній правоті читачів?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: