Відвідання Росії – небезпечне, – МЗС

Директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв заявляє, що відвідання Росії стає небезпечним для українців.

Про це він написав в Twitter.

«Відвідання РФ небезпечне для українців: безпідставні затримання, провокації на кордоні та при митному огляді, тортури, недопуск консулів...», - написав Макеєв.

Як повідомлялося, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» заявив на своєму сайті, що суд Москви заарештував українського журналіста, кореспондента «Укрінформа» Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві», і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в`язниці.

«Укрінформ» і дружина журналіста Анжела Сущенко уклали угоду про захист Сущенка з адвокатом Марком Фейгіним. Він уночі прибув до СІЗО, де подав заявку на зустріч із затриманим українським журналістом.

Тим часом ФСБ РФ оголосила затриманого в Москві журналіста Сущенка «полковником Головного управління розвідки Міністерства оборони України», який «цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації».

Джерело: УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: