Чорний протест скінчився. Обурені проектом абсолютної заборони абортів польки страйкували у всій країні

636111659226900775

Протестуючі у Варшаві прийшли під штаби «ПіС» на Старому Місті. Тисячі людей протестували також у Гданську, Кракові, Катовіцах, Познані, Вроцлаві та інших містах. Не бракувало також підтримки з-за кордону - демонстрації у знак солідарності відбулися в тому числі у Берліні, Брюселі та Києві.

Чорний протест прогримів Польщею. На вулиці вийшли тисячі жінок, які опира.ть спробам заборонити аборти. У лавах протестуючих не бракувало і чоловіків. На демонстрації у Варшаві зібралося понад 30 тисяч осіб, хоча точно порахувати було важко - ротація протестуючих була величезна. І це все попри дощ, - пишуть польські ЗМІ.

У Вроцлаві зібралося понад 20 тисяч осіб, по кільканадцять тисяч маніфестувало у Гданську, Кракові, Познані, Щецині. Навіть у маленькому Мінську Мазовеькому зібралося близько тисячі демонстрантів.

Читайте також: Експерт: українські політики також можуть взяти на озброєння тему заборони абортів

Чорному протестові протиставлялися контрдемонстрації організації Рro life. У Варшаві під колоною Зигмунта зібралося кілька осіб із фотографіями плодів після аборту. Подібний протест відбувався і в Катовіцах. У деяких костелах, наприклад, у Лодзі та на варшавській Празі правилася спеціальна служба, яка мала бути відповіддю на жіночий протест.

Додамо, що у Познані дійшло до сутичок із поліцією. Під будинком, де розташований місцевий офіс правлячої партії, протестуючі  запалили піротехнічні засоби. Затримано 10 осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: