Львів’янам пропонують висаджувати у Парку культури екзотичні рослини

img_5891_1154

Парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького відновлює акцію «Посади дерево». Відтак, львів’яни знову можуть висаджувати на його території іменні рослини. Цього разу містянам пропонують посадити також рослини у формі тварини або будь-яких інших об’єктів.

Проект Парку Б. Хмельницького «Посади дерево» відновив роботу у жовтні. Цього разу адміністрація пропонує мешканцям Львова висаджувати не іменні рослини в оригінальній формі.

«Зараз у нас з’явилися пропозиції з продажу топіарів. Це рослини, які висаджуються в каркас певної форми, наприклад, ведмедя чи слона. З кожним роком рослина все більше і більше покриває каркас, від того і сама скульптура виглядає більш повноцінною  та пухнастою», — пояснює адміністратор Парку Юлія Лейбенко.

Топіари у вигляді слона

Топіари у вигляді слона

Крім того, до висадки пропонують квітучі дерева, такі як сакури та магнолії. У наявності також мигдаль, яблуня, слива, катальпа та бузок.

Юлія Лейбенко каже, що цьогоріч спеціалісти з ландшафту виділили 10 зон для висадки дерев.

Для того, аби мати іменне дерево, необхідно залишити заявку на пошті Парку або на сторінці у Фейсбуці.

«Після цього з вами зв’яжеться менеджер, який і пояснить що робити далі. Заявку на висадку треба подати мінімум за тиждень від бажаної дати висадки, оскільки потрібно ще закупити дерева», — зауважує адміністратор.

Читайте також: Яким буде пригодницьке містечко для дітей в Парку культури

Висадка іменних рослин — платна. Так, найдешевше дерево коштує 400 грн, а найдорожче — 880 грн. Топіари — ще більше — від двох тисяч гривень до шістнадцяти.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: